Zpochybnění napadnutí darovací smlouvy

Dobrý den, mám dotaz odledně darovací smlouvy na dům s věcným břemenem. Moje babička asi před 15ti lety darovala dům vnukovi,s tím, že v domě má doživotní užívání. Před čtyřmi roky vážněji onemocněla a  obdarovaná rodina se o babičku nestarala - již si ji nevzala z nemocnice. Vzala si ji tedy k sobě domu má matka - jedna z dcer mé babičky. Druhá dcera - matka obdarovaného vnuka nejevila o starost babičky zájem. Letos babička ve věku 90ti let zemřela. Zajímalo by mne, zda by mohla má matka, která se o svou matku starala, napadnout darovací smlouvu. A to hlavně z důvodu, že vnuk , který byl obdarován se neeticky zachoval ke své babičce i mé matce. Když se babička dozvěděla, že i bez jejího vědomí a svolení jí vystěhovali všechny osobní věci a  její vybavení a začali si její část domu předělávat a užívat ještě za jejího života, trpěla tím a byla velice zklamaná jejich chováním.  Neměla však již sílu něco měnit, bylo jí 90. Prosím poraďte mi, zda je možné tuto darovací smlouvu napadnout mou matkou.

Děkuji za informaci.

Dobrý den,

asi Vás zklamu, ale v tomto případě vidím jen mizivé naděje na úspěch a pokud Vám bude říkat někdo něco jiného, pak nemá pravdu. Darovací smlouvu, mohla ještě zaživota zpochybnit babička, ale protože to neudělala, je tento stav již nevratný. Před darováním si totiž musí každý uvědomit následky, které jsou s tím spojené, jinak samozřejmě velmi riskuje.

Máte zájem o právní pomoc a poradu, pomoc on-line právníka či právní zastoupení v jakékoliv právní věci? Pak kontaktujte naši advokátní kancelář Mgr. Miroslav Zeman, www.ProfiPravnik.cz, na mail: ProfiPravnik@gmail.com, nebo tel: 737 826 527

Zpět   |   Nahoru

TOPlist