Vykázání z bytu

Dobrý večer,

mám švagra,kterého manželka křivě obvinila z domacího násilí a on byl vykázán z bytu.

Byl z toho vystresovaný a předpokládal,že vše se za deset dní vyřeší. Jenže ouha.Manželka si po pár dnech nastěhovala do bytu přítele,vyměnila zámek u dveří a soud švagrovi prodloužil vykázání na měsíc. Mimo to jsme zjistili,že manželka má na sebe napsány cca milionové dluhy a s přítelem kupují dům s lesem ve vedlejší vesnici. Švagr má byt napsaný na sebe. Získal ho darovací smlouvou od svého otce už v době manželství. Má dvě děti 9 a 7let. Jaké právní kroky by jste doporučil,aby se mohl bránit.

 Děkuji za odpověď                                        

Dobrý den,

předně by měl nejlépe za pomoci advokáta zaslat manželce výzvu k vyklizení bytu s určitým termínem pro vystěhování. Pokud to manželka nebude respektovat,

může podat návrh na vyklizení nemovitosti k soudu. Současně se může po měsíci do bytu vrátit, pokud mu manželka byt nezpřístupní může si vstup vynutit svépomocí.

Pokud by to manželka zopakovala může podat švagr trestní oznámení. Skutečně vše doporučuji řešit s advokátem protože už nyní udělal švagr mnoho chyb, kterých se mohl vyvarovat, pokud by se poradil.

Pokud budete potřebovat s celou věcí pomoci, kontaktujte mne na mail naší advokátní kanceláře Mgr. Miroslav Zeman - ProfiPravnik.cz : ProfiPravnik@gmail.com

Zpět   |   Nahoru

TOPlist