Věcné břemeno,dědictví

Dobrý den, dovoluji si položit následující dotazy:

maminka darovala měsíc před smrtí dům naší nejmladší sestře a zřídila věcné břemeno pro svého druha k právu doživotního užívání, protože ho sestra s mynželem psychicky týrali, musel se odstěhovat do domu s pečovatelskou službou. Má nárok na úhradu nákladů spojených s bydlením v penzionu, když mu znemožnili užívat věcné břemeno??. 

Aby nepřišla sestra o dům, který jí maminka darovala, uhradili za ní dluhy (cca 300 tis), které se zavázala splácet. Bohužel, není nic sepsáno písemně, protože jí věřili.Uhradila 3 splátky a přestala hradit. Je nějaká možnost získat peníze zpět??? 

Protože jsme s druhou sestrou nic nezdědily a o darování nemovitosti jsme nebyly informovány, máme nárok na to, aby sestra vyplatila nějakou kompenzaci i v souvisosti s tím, že před smrtí za ní maminka uhradila dluhy??? Maminka zanechala pouze rukou psaný dopis, že to co slíbila dostaneme, ale neuvedla žádnou částku, před svým druhem a před sestrou hovořila o 200 tisících pro každou. Nikdy jsme jí se starší sestrou ničím neublížily a staraly se o ní, nechápeme tedy, proč nás v podstatě vydědila a že to u nás zákony umožňují.Máme nějakou naději, že bychom případě v soudím řízení byly úspěšné???
Přeji hezký den

Dobrý den,

naději vidím jen minimální. Pokud matka převedla sestře nemovitost, stejně jako ji darovala nějakou částku bylo to její rozhodnutí. Sestra pak není povinna z tohoto titulu kohokoliv vyplácet. Pouze už se pak nemůže podílet na zbylém dědictví. Vaše maminka si myslela spíše že něco co takto napíše platí, ale ono tomu tak bohužel není. Proto je dobré se včas vždy poradit s právníkem a ochránit si výrazně vyšší částku.

V případě zájmu o profesionální právní služby či poradenství kontaktujte naši advokátní kancelář na mail:

ProfiPravnik@gmail.com

Zpět   |   Nahoru

TOPlist