Přepis nemovitosti

Dobrý den, manželka dostala před cca 10 lety, od svého otce darem rodinný dům. Otec si nechal na katastru zapsat věcné břemeno (na dožití). Jelikož jsem vložil do nemovitosti,  pro mě nemalé finanční prostředky,  (které jsem nabyl před manželstvím) chtěl bych nechat přepsat polovinu domu na sebe.

Chci se zeptat, pokud by manželka prepsala polovinu domu na mě, co k tomu bude  potřeba,  jaká se bude platit daň,  zda s přepisem musí souhlasit otec manželky a jestli bude potřeba nový odhad nemovitosti. Předem děkuji za odpověď. Marek

Přeji příjemný den,

určitě Vás potěším, protože k převodu nemovitosti nepotřebujete ani souhlas otce manželky, ani vypracovávat odhad nemovitosti a ani nebudete platit darovací daň.

Je však třeba vše kvalitně zpracovat do darovací smlouvy. Proto určitě nepoužívejte všeobecné vzory, které mohou mít chyby nebo jsou neúplné a neupraví Vám podstatné

věci a ustanovení, aby bylo Vaše vlastnické právo zajištěné. Pokud budete chtít darovací smlouvu i dalšími nutnými dokumenty vypracovat od naší advokátní kanceláře v profesionální kvalitě, se zárukou bezproblémového zápisu do katastru nemovitostí, pak Vám mohu nabídnout celkovou cenu 2000,- Kč.

V případě zájmu mě kontaktujte na mail advokátní kanceláře: ProfiPravnik@gmail.com

Zpět   |   Nahoru

TOPlist