Návrat do zaměstnání po RD

Dobrý den,

7.6.2010 budou mé dcerce 3 roky a měla bych se vrátit do svého zaměstnání. Dnes jsem se tam byla ptát, za se budu moci vrátit. Bylo mi sděleno, že místo na kterém jsem pracovala už pro mě není a můžou mi nabídnout pouze místo prodavačky. Pracovala jsem jako referent obchodního oddělení v kanceláři. Chtěla bych se zeptat, zda si toto může zaměstnavatel dovolit. Myslela jsem, že mi musí místo držet a pokud by místo zaniklo, musí mi nabídnou místo jiné ale na stejné úrovni. Nepřipadá mi od zaměstnavatele solidní, aby mě z kancelářského místa přesunul na pozici prodavačky na prodejně potravin. Jaké mám práva prosím? Mohu takového místo odmítnout a požadovat jiné aby bylo alespon na stejné úrovni jako jsem měla? Co mohu dělat? Když by padla výpověd, mám nárok aspon na odstupné? Děkuji za odpověd.

Dobrý den,

je to přesně tak jak říkáte. Zaměstnavatel musí Vaše místo zachovat a případně Vám nabídnout místo stejného charakteru a kvalifikace. Pokud toho není schopen musí Vám dát výpověď s kompletním odstupným. Vy by jste však také neměla zanedbat své povinnosti a komunikovat se svým zaměstnavatelem písemně. Nejprve ho vyzvěte k vytvoření pracovního prostoru, pro plánovaný návrat do zaměstnání, který mu oficiálně doporučeně oznamte ke konkrétnímu termínu nástupu.

Pokud Vám místo neposkytne budete nárokovat normálně ušlou mzdu. To že Vám zaměstnavatel nevytvořil prostor ani Vám nedal výpověď je jen jeho problémem.

V případě zájmu o další informace či konkrétní právní pomoc mě kontaktujte na mail: profipravnik@gmail.com

 

Zpět   |   Nahoru

TOPlist