Exekuce

Dobrý den, můj dlužník (fyzická osoba), proti kterému vlastním uznání závazku i platební příkaz  nevlastní žádný nemovitý ani movitý majetek, má i odstavené účty od bank.  Srážku ze mzdy není možné udělat, protože osoba podniká na živnostenský list, tedy spíše nepodniká, protože nemá příjmy a z lidí nejrůznějším způsobem  \"vymáhá\" půjčky a podepisuje jak směnky, tak uznání závazku. Nejsem jediný věřitel..... Co podniknout?

Dobrý den,

v tomto případě mě napadá už jenom kontaktovat další dlužníky, nebo případně sám podat trestní oznámení z trestného činu podvodu. Myslím, že úmysl a následky jsou zde jasně dané, protože tento člověk se zadlužuje už s úmyslem, že půjčky splácet nebude a nehodlá a naopak se tímto neoprávněné obohacuje. Čím vyšší bude škoda, kterou způsobil, tím vyšší může být jeho trest.

Může se Vám to zdát zbytečné, ale na některé lidi působí vidina dlouholetého trestu odnětí svobody tak, že se snaží alespon z části své závazky plnit. Resp. může soud podmínit podmínečné odsouzení tím, že dlužník své závazky do určitého data uhradí, jinak nastoupí výkon trestu.

Žádné další legální a zákonné řešení Vašeho problému mě nenapadá

V případě zájmu o právní pomoc či poradu kontaktujte naši advokátní kancelář na mail: PROFIPRAVNIK@GMAIL.COM

Zpět   |   Nahoru

TOPlist