Zaměstnavatel neplatí

Dobrý den,

mám dotaz. Zaměstnavatel je v insolvenci a již 4 měsíce jsem nedostala mzdu. Na mé dotazy mi zaměstnavatel odpovídá, že  nemá peníze a zaplatí až budou...Vím, že mám možnost  okamžitě zrušit PP "na §56", ale to já nechci. Je mi přes 50 let a těžko bych hledala nové místo. Chci se proto zeptat, jestli existuje nějaká jiná možnost "po dobrém" donutit zaměstnavatele doplatit mzdu? 

A ještě se chci zeptat, pokud je firma již několik  měsíců v insolvenčním řízení,  ale soud (pověřený asistent soudce) stále nic nerozhodl -  je stanovená nějaká lhůta k vyřízení věci?  Stále se  připojují  další a další  věřitelé, firma občas někomu něco splatí nebo dohodne splátkový postup, některý z věřitelů občas stáhne zpět svůj insolvenční návrh, ale v podstatě se nic dalšího neděje...je to vpořádku?

Děkuji moc za odpovědi. Adéla

Dobrý den

asi ideální by bylo, pokud by jste se nechala zastupovat nějakou advokátní kanceláří, která by do jednání se zaměstnavatelem vešla. Pokud si z Vás zaměstnavatel nic nedělá, tak v takovém případě by věc musel začít nějak řešit.

Zaměstnavatel totiž ví, že jste v postavení, kdy sama moc možností k řešení nemáte.

Pokud by jste potřebala pomoc kontaktujte mě na mail: profipravnik@gmail.com

 

Zpět   |   Nahoru

TOPlist