Vypořádání majetku po rozvodu

Dobrý den.

Jsem již jeden rok rozvedena. Hned po rozvodu  jsem si nechala vypracovat u právníka porozvodové vyrovnání. Předem jsem se zeptala býváleho manžela co si chce nechat a vše jsem tam uvedla. V manželství mi mí rodiče darovali rodinný dům který je napsán pouze na mě. Doložila jsem veškeré účty kolik jsme do domečku investovali. Vše  bylo vypočítáno a polovinu z částky investice dostal vyplaceno. Vůbec s tímto nesouhlasí a chce další peníze prý za navýšení ceny domku za to co tam udělal. Toto mu radí jeho právník. Navíc se nechce odstěhovat a  využívá jedno patro domku , celou garáž kterou odmítá vyklidit a ve které provádí opravy motorek svým kamarádům .Tvrdí že zde může bydlet jak dlouho chce. Z mé strany mu byl nabídnut byt , ale ten odmítl a řekl že do bytu nikdy bydlet nepůjde.Sice nějakou částku mi dává na poplatky ale jinak zde vůbec neuklízí a tvrdí že je to má povinost. Dětem to taky už strašně vadí ale maji z něj strach. Nevím jestli bych mohla po něm požadovat ještě nájem za bydlení a garáž. Ale jak docílit toho aby se odstěhoval.

Předem děkuji za jakoukoli odpověď.

Jiřina

Dobrý den,

budete muset zvolit ráznější postup. V opačném případě se může stát, že se bývalého manžela nezbavíte nikdy.

Předně, bývalý manžel nemá sám o sobě nárok ve Vašem domě bydlet. Pokud mu nařídite vyklizení domu a stanovíte mu termín, musí ho respektovat. V opačném případě se můžete vystěhování a vyklizení Vašeho domu domáhat i soudně, kdy Vám bude muset uhradit veškeré náklady spojené s právním zastoupením apod.

Radím proto co nejrychleji zvolit tvrdý postup a začít vše realizovat, i tak může vše trvat určitou dobu, tak at se to zbytečně nezdružuje.

Máte zájem o právní pomoc a poradu, pomoc on-line právníka či právní zastoupení v jakékoliv právní věci? Pak kontaktujte naši advokátní kancelář Mgr. Miroslav Zeman, www.ProfiPravnik.cz, na mail: ProfiPravnik@gmail.com, nebo tel: 737 826 527

Zpět   |   Nahoru

TOPlist