Rada

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Dostal jsem výzvu od advokáta ,který zadutupuje ČT na uhrazení poplatku a pokuty 10000,- za nepřihlášený televizor k živnostencké činnosti. Mam malou hospodu na vesnici kde je špatný příjem, tak jsem v hospodě telvizor neměl.Asi před měsícem jsem televizor pořídil i se satelitem. Minulý týdem mi přišla výzva k uhrazení částky za nepřihlášený televizor. Advokát ,který zastupuje ČT mi sdělil, že tam byly na kontrole a televizor si v mé hospodě vyfotili i přesto ,že mám na dveřích ceduly zákaz focení bez souhlasu majitele. Potřeboval bych radu jak mám postupovat a zda mají právo si takto pořizovat fotografie bez souhlasu majitele.(když mám provozovnu označenou zákazem. K soudu prý předají zápis a fotografii. Bude takový zápis u soudu platný, když není mnou jako mejitelem a  obsluhy v provozovny podepsán . Takový zápis si přece může pořídit kde,kdo i bez toho aniž by v provozovně byl. Děkuji

Hezký den,

klasický příklad dle mého názoru právní šikany ze strany čt1. Přístup této televize je opravdu bych řekl trapný a krajně bezohledný. Poplatky za ČT1 by se měly beze zbytku zrušit. Poslední dobou také stále častěji ČT soudní spory prohrává, ale důležitá je také osoba konkrétního soudce. Pokud nechcete komplet zaplatit, pak se určitě aktivně braňte.

Samotný nápis o zákazu fotografování nic neřeší. Umožňuje Vám to spíše vykázat fotografy, kteří zákaz poruší, nebo chtějí porušit z restaurace, nicméně by to nebránilo použít fotografii jako důkaz.

Důležitá je informace na jakém místě televize stála, zda byla v provozu, kdy jste jí pořídil a zda bylo možné jí v daném termínu přihlásit k poplatkům apod.

Zpět   |   Nahoru

TOPlist