Nový dotaz

Dobry den.Moc prosim o pomoc.S manželem jsme koupili nemovitost na splatky a dokud nebude vše doplaceno bude od majitelky dano zastavní pravo.Před rozvodem manžel s nami dva roky už nežil.Nemovitost jsem platila.Neudělali jsme majetko právní vyrovnáni a tři roky po rozvodu mi na nemovitost začali chodit dluhy a exekuce na nemovitost.Manžel zde nebyl již trvale hlášen ale stale byl zapsán v listě vlastniku.Nemohla jsem ho odhlásit i když souhlasil byl ve víkonu trestu na kterých mi dluží 180000.Nemovitost má jít do dražby za jeho dluhy i když jsme rozvedeni a vse prišlo tři roky po rozvodu.O nemovitost se starám sama a byli provedeny stavební změny které jsem platila již po rozvodu.

Dobrý den

to je velký problém, protože Váš bývalý manžel má na nemovitosti stále podíl z titulu společného jmění manželů a ten se samozřejmě může stát předmětem exekuce. Bylo na místě co nejdříve po rozvodu dohodnout na vypořádání společného jměním nanželů s tím, že dnes jste mohla být klidná.

Obávám se, že nařízenou dražbu už těžko můžeme zastavit, protože k tomu nemáme dostatečné důvody a fakt, že ke všemu došlo až po rozvodu není rozhodující, protože stále trvalo společné jmění manželů.

Zpět   |   Nahoru

TOPlist