Konkurs

Dobrý den,

jsem OSVČ. Mám nesplácené půjčky ve výši kolem milionu korun.  Daňová přiznání v posledních letech - obrat se pohyboval ve výši do 300.000 ročně, zdanitelný základ 10-20.000 i méně. Dále mám starobní důchod. Nevlastním žádný majetek. Mám pohledávky ve výši cca půl milionu, těžko dobytné. Chtěla jsem zažádat o insolvenci ale pro nízký příjem by neprošla.

Dotaz zní, je rozumné v této situaci zažádat o konkurs ? Nedostanu se do ještě větších problémů ?  Děkuji vám za odpověd.

Dobrý den,

na to nelze jednoduše odpovědět. Musel bych znát i další skutečnosti spojené s dluhy a Vaším podnikáním. To že by Vám nebyla povolena insolvence není jen Vaším nízkým příjmem, ale také skutečností, že osobní bankrot nelze přiznat v případě, kdy se jedná o dluhy z podnikání.

Vzhledem k tomu, že jste fyzická osoba, tak by se konkurz týkal celého Vašeho majetku, kterým odpovídáte za své dluhy z podnikání. V konečném důsledku by pak pro vás konkurz znamenal stejné či srovnatelné následky jako klasická exekuce, která probíhá.

Zpět   |   Nahoru

TOPlist