Dělení majetku při rozvodu

Dobrý den

Mám dotaz ohledně vypořádání majetku při rozvodu.

Ženatý jsem 4 roky, máme 3letou dceru a bydlíme va společném bytě.Nedávno jsem se dozvěděl o její nevěře a rozhodla se že se rozvedeme.Nyní chce abych se vystěhoval někam do podnájmu a řešily jsme už jen rozvod.Problém je v tom že pred svatbou asi 5 měsíců jsme sháněli nějaký byt.Když jsme si ale chtěli vzít společně na něj ůvěr,manželce ho nedaly kvůli nějakým malým dluhům v bance.ůvěr jsem si vzal jen já a manželku napsal jako majitelku poloviny bytu ještě před svatbou.Od svatby nechodila do práce,byla na rizikovým a potom na mateřské.Tedy jsem všechno platil ze svého platu já. ůvěr je na 400tis/20 let a zaplaceno je asi 140tis.Zajímalo by mě jestli má právo na byt když ještě není splacený.Vystěhovat jí nechci ale ani já nemám kam jít.

Děkuji za odpověď

Dobrý den,

manželka má na polovinu bytu nárok. V podstatě jste jí polovinu bytu daroval. Co se týká úvěru. Ten je pouze Váš, protože vznikl v době před

manželstvím. Na druhou stranu pokud ručíte bytem, můžete jí na splácení úvěru zainteresovat. Pokud by jste totiž nesplácel mohla by o byt přijít.

Pokud v budoucnu nebudete byt užívat, můžete požadovat vypořádání spoluvlastnictví bytu a chtít vyplacení Vašeho podílu.

V případě zájmu o právní pomoc naší advokátní kanceláře mě kontaktujte na mail: profipravnik@gmail.com

Zpět   |   Nahoru

TOPlist