Alimenty

Dobrý den mám 2 lesbické kamarádky mají již v této chvíly registrované partnerství a chtěly by dítě a nedávno mě oslovily  rád bych jim s tímto pomohol ale na druhou stranu abych pak nemusel platit alimenty přecejenom stát se může cokoliv a najednou za pár let by mi to přišily a platil bych jak mourovatej.jde sepsat nějakou smlouvu ve které by se tímto třeba zavázala její aktuální partnerka a já z toho byl venku nebo tu žádná taková možnost není?

velice vám děkuji za váš čas a doufám že mi s tím poradíte

Dobrý den,

určitě Vám poradím. Pokud nemusíte, tak to nedělejte. Žádná smlouva Vám nikdy nepomůže v případě, kdy si matka někdy v budoucnu vzpomene, že potřebuje peníze a Vy jste otec dítěte a otcovství se bezesporu prokáže. Jde totiž o peníze pro dítě, nikoliv pro matku a tak se matka nemůže takto smluvně výživného vzdát. Nezapomente, že matka může požadovat dokonce výživné až tři roky zpětně!
Proto do toho určitě nechodte a pokud přeci jenom, museli bychom to řešit úplně jinak a nestandardně, ale to už by muselo záviset na konkrétní poradě. Pokud máte zájem kontaktujte mě na mail níže.

V případě zájmu o profesionální právní služby či poradenství kontaktujte naši advokátní kancelář na mail:

ProfiPravnik@gmail.com

Zpět   |   Nahoru

TOPlist